Ytliga blodkärl – Veinwave

Många människor lider eller besväras av ytliga blodkärl i ansiktet eller på kroppen. Dessa kärl kan vara ärftliga eller orsakats av väder och vind. Med Veinwave (viridex) kan vi på Katyas eliminera kärlen på hela kroppen med endast ett fåtal behandlingar.

METOD
Veinwave (viridex) arbetar med en metod som heter termokoagulering (RF). Denna metod får kärlväggarna och blodkärlen att koagulera och försvinna på ett säkert och effektivt sätt. Radiofrekvensen som skapar termokoaguleringen skickas ut genom en isolerad tunn nål som endast behandlar utvalt område och låter omgivande vävnad förbli intakt.

På endast en behandling kan du bli av med dina oönskade ytliga blodkärl

BEHANDLINGEN
Vi börjar med att undersöka området för att avgöra hur många behandlingar som krävs och vilken teknik som ska användas. Vanligtvis brukar man endast punktera huden ytligt med nålen (subepidermalt) längs med venen, och obehag är i stort sett obefintligt. Effekten av behandlingen är omedelbar, man kan se venerna försvinna på en gång. Vissa patienter får inte ens några synbara märken efter behandlingen, men de med mer känslig hud kan få en lättare rodnad på behandlingsområdet som fösvinner efter några dagar eller timmar.
Vi brukar säga att 1-3 behandlingar krävs för att bli av med ytliga blodkärl för gott, detta varierar beroende på behandlingsområde och venernas omfattning.

INDIKATIONER

Ansiktsvener
Rosacea (kräver flera behandlingar)
Vener på ben
Blemmor & smultronfläckar
Spindelvener

EFTER BEHANDLINGEN
Omedelbart efter behandlingen kan du återgå till normala aktiviteter. Man ska undvika solljus några dagar och använda hög solskyddsfaktor. Efter några dagar kan skorpor bildas som liknar rivsår, detta är normalt och brukar försvinna av sig själv. I vanliga fall läker vener på ben långsammare och det kan ta upp till 4 veckor innan skorpor/rivsår försvinner.