Kosmetisk tatuering 3D

Kosmetisk tatuering, micropigmentering eller kosmetisk pigmentering kan göras av olika anledningar. Man kan med hjälp av kosmetisk tatuering få en permanent make-up som till exempel en eyeliner, lipliner eller förstärkta ögonbryn.

Pris under elevpraktik 1500:-   ordinarie pris 3500:-

Refill efter 6 mån 1500:-

BEHANDLINGEN
Innan behandlingen inleds kommer vi tillsammans överens om vilken form och nyans du önskar. Området som ska tatueras bedövas med en gelé och behandlingen inleds.

Vid maskintatuering förs pigmentet ner i det översta hudlagret med hjälp av en vibrerande nål. En kosmetisk tatuering håller ca 2-5 år beroende på hudtyp, ålder och hur du sköter om din tatuering. Vid Tatuering med 3D effekt läggs små snitt förhand med en nål i översta hudlagret, därefter “gnuggas” färgen in. Denna metod håller ca 1-3 år med refill var 6:e månad.

EFTER BEHANDLINGEN
Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen. Detta går över inom ett dygn. Tatueringen kan uppfattas som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av. Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet. I ett nybesök ingår 1 återbesök (som skall göras inom 6 veckor). Mer än ett återbesök är nödvändigt i vissa fall. Ett extra återbesök kostar 500kr.

Läkningstiden efter behandlingen är 3-8 dagar, men slutresultatet kan visa sig först upp till 6 veckor.

ATT TÄNKA PÅ

Sola inte på 24 timmar innan ditt besök
Du får inte äta starka mediciner, eller vara alkoholpåverkad
Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att vi har möjlighet att ta ställning om behandlingen kan genomföras eller inte. Färgerna är milda och snälla men om du är känslig så finns det möjlighet att göra ett färgtest. Detta behövs göras minst 2 dygn innan ditt inbokade besök.
Inget annat än koksalt och vasselin får användas på området som pigmenterats under de första 24 timmarna
Undvik att sminka dig direkt på området tills att såret har läkt då detta kan leda till infektioner samt påverka färgpigmentet
Skrapa eller klia inte på skorpan, den ska trilla bort av sig själv